top of page
SoHo Auto Z Plaat Service

AUTO KEUREN MET Z-PLATEN

Tweedehands keuring? 

Wij kunnen uw keuring verzorgen met onze Z-Platen

Uw auto keuren met z-platen is gelijk aan een normale keuring met normale platen. Voor de keuring worden dus dezelfde voorwaarden en keuringseisen gesteld. Bij een keuring met verkoop krijgt als extra een rapport over de staat van de auto en een Carpass, welke de kilometerhistorie weergeeft.

Voor elke keuring geldt dat u bepaalde simpele zaken vooraf moet controleren of in orde moet brengen, om kosten voor herkeuring te voorkomen:

Technisch:

 • Alle aanwezige verlichting moet werken, en eventuele controle lampjes daarvan moeten functioneren.

 • Hoogte van de koplampen dienen goed te zijn afgesteld, en een duidelijk beeld geven. Zorg ervoor dat u heldere koplampen heeft. Tegenwoordig willen de kunststof koplampen verweerd zijn en daardoor geen goed beeld geven.

 • Ruitenwissers moeten in goede conditie zijn en de sproeiers moeten goed werken.

 • Bij een personenauto moet elke as banden hebben van hetzelfde merk en dezelfde maat.

 • De accu moet goed vaststaan.

 • Alle gordels moeten werken en niet beschadigd zijn.

 • Alle deuren en ramen moeten functioneren.

 • Bandenspanning moet goed zijn om diverse keuringspunten te laten slagen.

Documentatie:

 • Indien het een Belgisch ingeschreven wagen betreft volstaat het volledige kentekenbewijs (roze kaart, inschrijvingsbewijs of deel 1 en deel 2) van de vorige eigenaar, het keuringsrapport en het gelijkvormigheidsattest.

 • Als het een buitenlandse wagen is dient u in het bezit te zijn van een ingevuld vignet 705 (te verkrijgen bij de douane), u kan ook via internet (My Belgium met It's me of kaartlezer + uw pas) zelf de auto online invoeren. Klik hier welke buitenlandse documenten u nodig heeft.

 • Het originele kentekenbewijs uit het land van herkomst en (Europees gelijkvormigheidsattest) is niet meer verplicht maar wel handig in verband met de banden maten en emissie getallen die hierin vermeld staan, we raden dus aan om het originele kentekenbewijs altijd mee te geven. Klik hier voor documenten uit de meest voorkomende landen

 • Soms zijn accessoires vanaf fabriek gemonteerd, waar normaliter een attest van tuning voor nodig is. (Een Spoiler, getinte ramen of veerpootbrug als voorbeeld) De houder van het voertuig moet bewijzen dat dit dan een standaard accessoire is dmv documentatie of attest van de verdeler van het betreffende automerk, dit scheelt namelijk discussie en extra keuringskosten.

Z Plaat service SoHo Automotive

ALLE KOSTEN OP EEN RIJTJE

Keuren voor verkoop ter plaatse in Alken, Diest of Tienen kost € 275,- en de bijkomende keuringskosten van het betreffende keuringsstation. 


Indien de auto is afgekeurd en in het zelfde dagdeel opnieuw gekeurd kan worden zijn de kosten € 75,00 + extra gereden km's en de bijkomende keuringskosten van het betreffende keuringsstation.

Wachttijden voor bijvoorbeeld een kleine reparatie of herkeuring worden per kwartier aangerekend, € 35,-. 

Keuring voor gelijkvormigheidsattest of na ongeval is mogelijk ter plaatse in het keuringsstation Alken, Geel of Diest en kost € 375,00 en de bijkomende keuringskosten van het betreffende keuringsstation.

Indien wij de wagen moeten ophalen op uw privé of zaakadres vragen wij € 1,50 aan verplaatsingskosten per kilometer, inclusief brandstof en manuren.  Dit geldt ook als een eventuele herkeuring niet op de zelfde dag mogelijk is. Deze verplaatsingskosten zijn alleen in combinatie met een autokeuring.

Visuele voorkeuring in ons eigen inspectie lokaal kost € 75,-*  

 

De prijs voor de reguliere jaarlijkse keuring is op aanvraag .

U kunt betalen met alle mogelijke betaalmiddelen, inclusief cash. Wij prefereren betaling met een kaart. De betaling dient na elke keuring bij aflevering ophaling van de wagen voldaan te worden.

Voor IMPORT tarieven klikt u hier. 

 

* aan een visuele voorinspectie kunnen geen rechten worden ontleend mbt tot afkeur punten bij de autokeuring

**De hierboven genoemde prijzen zijn exclusief BTW

Betalingsmogelijkheden SoHo-Automotive
Prijzen Z-Plaat

BUITENLANDSE DOCUMENTEN

Om een buitenlandse auto te importeren naar België heeft u de volgende documenten nodig om de auto in te voeren om een E-705 formulier te bekomen:

Nederland:

Kentekenbewijs deel 1 + 1B + Overschrijvingsbewijs en Uitvoerverklaring.

 

Duitsland

Fahrzeugbrief + Fahrzeugschein of Fahrzeugbrief en Abmeldungsbescheinigung of Zulassungsbescheinigung Teil I + Zulassungsbescheinigung Teil II

 

Frankrijk

Certificat d' immatriculation

 

Luxemburg

Certificat d' immatriculation

 

Zwitserland

Permis de Circulation

 

Engeland

UK Registration Certificate - Vanwege de BREXIT kunnen veranderingen aanwezig zijn, zoals BTW verplichtingen etc.

SoHo Auto voertuigtransport met trailer.
Welke Documenten
bottom of page